DOMAĆI DŽEM OD KAJSIJA Isprobajte recept bez šećera
Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za zdraviju varijantu, bez šećera.

Domaći džem od kajsija možete jesti na sve moguće načine: sa palačinkama, krofnama, u kiflicama.Vaše je samo da izaberete.

Za pripremu su vam potrebne samo zrele kajsije, jedna dublja šerpa, tegle i pouzdana ploča za kuvanje, da sve prođe brzo i efikasno!

Sve što treba da uradite je da dobro operete kajsije i odvojite ih od koštica, ali i flekica i truleži. 

Koštice možete odmah izlomiti i izvaditi srž, kako bi svaki dan uzeli dve do tri, jer su poznate kao veoma zdrave.

Nakon što ste dobro očistili kajsije, stavite ih u šerpu i lagano kuvajte uz povremeno mešanje i dobićete divan džem. Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Ukoliko želite možete dodati malo vanile da ukus bude bogatiji.

Kada ste završili sa kuvanjem, vreme je da džem sipate u tegle do vrha i zatvorite ih metalnim poklopcem.

Napunjene tegle, okrenite naopako, na poklopac, pokrijte ubrusom i ostavite da se ohlade. Kada se potpuno ohladi vratite teglu u prvobitni položaj i odložite u ostavu. Džem je prijatnog ukusa, ali je malo kiselkast jer ne sadrži šećer. Jednom kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.

Ovako vakumiran džem može da stoji par godina.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Prof

21.07.2022 13:10

Nikako vanila —to vise nije ukus kajsije.