OVAKVU KREMPITU JOŠ NISTE PROBALI Slojevita poslastica koja će odmah nestati sa trpeze
Sastojci:
Za krem:
500 ml mleka
2 jajeta
150 g šećera
20 g vanilin šećera
60 g kukuruznog skroba
160 g putera
Za kore:
3-4 jajeta
100 ml mleka
100 ml vode
120 g brašna
80 g putera
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Još:
listići badema
Priprema krema:
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.
Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.
U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući.
Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.
Kore:
Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.
Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.
Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.
Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.
Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.
Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)