JEDNOSTAVNE MEKIKE BEZ KVASCA Za ovim receptom je odlepilo više od 2 miliona ljudi (VIDEO)
Mekike su ukusno pecivo koje možete da jedete sa slanim ili slatkim prilozima, jer odlično se slažu sa čašom jogurta i krem sirom, kao i sa domaćim džemom.
Sve sastojke koji su vam potrebni imate kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete. Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 225 ml hladnog mleka
- 2 ravne kašičice soli
- 12 ml ulja
Priprema:
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.
- Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
- Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.
- Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko
- 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
- Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.
- Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.
- Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.
- Pržite u zagrejanom ulju.
Uskoro Opširnije na Alo.rs
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)