NAPRAVITE DOMAĆI PARADAJZ SOS Ukusno i bez dodatog šećera i konzervansa, fantastičan dodatak mnogim jelima
Foto: Shutterstock

Hladniji dani koji dolaze ne mogu se zamisliti bez ajvara ili domaćeg paradajz sosa.

Paradajz sos obožavaju sve generacije i neizostavan je dodatak mnogim jelima.

Umesto kupovnog, možete napraviti i domaći, bez konzervansa i šećera.

Bez mnogo truda, dobićete neodljiv sos i spremni dočekati zimu.

Potrebna su vam tri sastojka da napunite tegle.

Sastojci:

4 kg paradajza

4 paprike šilje
1,5 kašika soli

Priprema:

Paprike očistite od semenki, potom ih isecite na sitnije komade.

Paradajz takođe isecite sitno.
Ubacite u šerpu, posolite, promešajte i poklopite. Ostavite 2 sata na ringli.

Procedite tečnost koja je ostala nakon kuvanja, pa vratite na ringlu i promešajte.

Poklopite i ostavite da se kuva.

Kada smesa proključa, ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta.

Štapnim mikserom izblendajte, a potom procedite.

Potom vratite u šerpu i dodajte pola kašičice soli. Ostavite da ključa još 5 minuta.
Vruć sos sipajte u tegle i zatvorite. Ostavite ih naopačke preko noći.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading