UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 glavica crnog luka

1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da  imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
a ravna kašika suvog začina
300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
2 čaše ili šolje pirinča
so, biber, peršunov list
50 – 100 ml ulja 

Priprema:

Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.

Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.

Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.

Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.

Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.

Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari. Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.

Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.

Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading