UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
a ravna kašika suvog začina
300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
2 čaše ili šolje pirinča
so, biber, peršunov list
50 – 100 ml ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari. Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)