ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli

Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo. 
ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana

Foto: Bakina kuhinja

 

Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije. Gornji deo iseći na trake širine prsta ne seći do kraja. 

ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana

Foto: Bakina kuhinja

 


Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. 

ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana

Foto: Bakina kuhinja

 

Tepsiju premazati uljem i staviti  kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C, oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sunđer. Prelep!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading