ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana
Potrebno je:
250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli
Priprema:
Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije. Gornji deo iseći na trake širine prsta ne seći do kraja.
Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta.
Tepsiju premazati uljem i staviti kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C, oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sunđer. Prelep!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)