PRODUŽITE ROK NAMIRNICAMA Evo šta treba da uradite
Foto: Shutterstock

Kupus

Glavica kupusa, ukoliko je zamotate u papirnu kesu i stavite u frižider, može da traje oko mesec dana.

Kojom će se brzinom kvariti, zavisi i od toga da li je bila suva kada ste je stavili u frižider ili je pak bila vlažna.

Ako na spoljnim listovima primetite kapljice vode, lagano ih prebrišite ubrusom.

Sveža cvekla

Čuvanje sveže cvekle na hladnom, tamnom i suvom mestu produžiće njeno trajanje.

Ako imate špajz ili podrumski prostor, možete je tamo smestiti, a ako nemate, poslužiće i frižider.

Prvo odstranite stabljiku i listove s ploda. Plod zatim zamotajte u papirnu kesu i odložite na suvo mesto.

Šargarepa

Ključ produžavanja roka trajanja šargarepe jeste u tome da je pravilno osušimo.

Šargarepa sama po sebi ispušta dosta vlage pa zbog toga može lakše istruliti.

Međutim, ako je nakon kupovine zamotate u papirne ubruse pa zatim stavite u frižider, rešićete problem nakupljanja vlage pa ćete održati njenu svežinu.

Celer

On voli vlagu pa mu neće smetati eventualna kondenzacija u frižideru.

Kada rasečete koren celera, ostatak samo dobro zamotajte i vratite u frižider, gde će bez problema izdržati još barem nedelju dana.

Lišće celera odložite u plastičnu kesu ili zamotajte u plastičnu foliju.

Beli luk

Iako je vrlo izdržljiv u raznim sredinama, najviše mu odgovara temperatura između 15 i 18 stepeni i umerena vlaga.

Ako ga držite u frižideru, imajte na umu da će nekoliko dana nakon vađenja iz frižidera i stavljanja na sobnu temperaturu početi da klija.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading