ZDRAV I JEFTIN RUČAK Krompir sa tikvicama iz rerne, savršenstvo od jela
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNI SASTOJCI

  • tikvice - 4 komada
  • krompir - 1 kg, svež
  • peršun - nekoliko struka, svež
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • origano - nekoliko struka, svež
  • mladi luk - 1 veza
  • kačkavalj - 200 g

NAČIN PRIPREME

Zelene začine zajedno sa lukom sitno iseckajte i pomešajte sa solju i maslinovim uljem. Pomešajte dobijenu smesu sa tikvicama iseckanim na kolutove i sa krompirom.

Poređajte ih u nauljanu vatrostalnu posudu tepsiju, tako što ređate naizmenično krompir i tikvicu.

U rernu sa umerenom temperaturom stavite da se jelo peče, pri čemu kraju dodajte rendan kačkavalj, koji treba da se zapeče nekih 5 minuta.

Krompir sa tikvicama i pečurkama iz rerne je gotov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading