Kulinarski trikovi: Sedam sastojaka zahvaljujući kojima ćete dobiti najukusniji pire ikad
Iskusni kuvari tvrde da će pire biti ukusniji ako upotrebite nekoliko različitih vrsta krompira – s visokom udelom skroba, ali i one voštane teksture.
Uspešnost pirea možete osigurati već tokom kuvanja. Uvek posolite vodu u kojoj kuvate krompir, a možete dodati i prstohvat praška za pecivo kad ga gnječite. Prašak za pecivo će vam garantovati pahuljast pire.
Ako želite još bolji ukus uobičajenog pirea od krompira, možete mu dodati i neke sastojke koje imate u frižideru i špajzu:
- Narendajte kačkavalj pa ga umešajte u pire dok se ne rastopi
- Produbite aromu i ukus krompira sa malo narendanog muskatnog oraščića
- Zasladite krompir s karamelizovanim lukom
- Začinite ga sa pireom od pečenog belog luka. Celu glavicu belog luka poprskajte sa malo ulja i soli, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu na 190 stepeni oko 45 minuta. Nakon toga istisnite beli luk u pire od krompira i dobro promešajte
- Zaokružite ukus pirea sa kašičicom ili dve majoneza. Majonez će oplemeniti ukus, ali i teksturu pirea.
- Odlična je ideja i da pireu dodate malo naseckanog svežeg vlašca.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)