SVI ĆE VAM ZAVIDETI NA FRIZURI Ispravite kosu bez upotrebe pegle i fena
Kako ispraviti kosu bez upotrebe pegle i fena?
Kovrdžava kosa je veoma impresivna. Ali, priroda žena je kontradiktorna.
One koji imaju lokne često se trude da ih isprave.
Da biste imale glatku kosu i istovremeno je zaštitile od štetnog toplotnog dejstva pegle, možete koristiti šampon i balzam za ispravljanje kose.
Sastav ovih kozmetičkih proizvoda uključuje supstance koje vlaže kosu što je više moguće i daju joj glatkoću.
Ovde će dobro doći i posebna ulja,posebno bademovo i kokosovo.
Kako ispraviti kosu?
Operite kosu šamponom i balzamom za ispravljanje kose i pustite da se prirodno osuši.
U završnoj fazi, suvu kosu obmotajte oko glave i fiksirajte je ukosnicama.
Ujutro je pustite i videćete da je glatka i ravna.
Vikleri
Ispostavlja se da se kosa može ispraviti i uz pomoć viklera.
Za ove svrhe, plastični vikleri sa čičak trakom su odlična opcija jer će sprečiti primetne prelaze i dodati volumen glatkoj kosi.
Blago osušene pramenove navijte na velike viklere i osušite ih prirodno.
Zatim rastavite pramenove rukom i očešljajte ih.
Kako ispraviti kosu - laminacija
Ova procedura se izvodi kod frizera ili kod kuće uz pomoć želatina.
Inače, zahvaljujući ovoj tehnici, kosa se izravnava i postaje gušća, stiče glatkoću i sjaj.
U kozmetičkom salonu, ova procedura se sprovodi pomoću posebnih formulacija, na primer, na bazi celuloze.
Preparat se nanosi na kosu formirajući na njoj zaštitni film.
Za laminiranje kod kuće koristite sledeći sastav:
Jedna kašika želatina se prelije sa tri kašike vode. Želatin se ostavi da nabubri, a zatim se rastopi u mikrotalasnoj.
Dodajte kašiku balzama za kosu i dobijenu smesu nanesite na kosu, povlačeći se nekoliko centimetara od korena.
Zatim stavite plastičnu kapu i obmotajte kosu peškirom.
Nakon 60 minuta isperite kosu šamponom i osušite je prirodnim putem.
Ispiranje sirćetom
I naše bake su koristile ovu metodu kako bi kosu učinile glatkom i sjajnom.
Kada operete kosu šamponom, isperite je hladnom vodom, sa dodatkom stonog sirćeta.
U posudu sa vodom dodajte sirće u tolikoj količini da voda ima blago kiselkast ukus.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)