ISPROBAJTE OVAJ TRIK, BIĆE NAJKREMASTIJI Ovakav pire krompir do sada sigurno niste probali
Foto: Shutterstock

Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.

Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je isplivao i novi recept.

Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira.

Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije. 

Zatim isecite krompire na pola i kuvajte dok ne omekša.

Skuvan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica.

Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu.

A sada dolazi onaj bitan deo zbog kog će pire biti nikad lepši.

Tajna se krije u pripremi mleka. 

U mleko stavite sačuvanu koru od krompira i kuvajte dva minuta na jakoj vatri.

Posle kuvanja procedite mleko i tek onda sipajte u smesu.

Pire krompir spremljen na ovaj način biće lepšeg ukusa i kremasitiji. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading