Brzi ručak: Makarone sa piletinom i kačkavaljem
Neophodni sastojci:
- 1 sitno iseckan crni luk
- 1 supena kašika jestivog ulja
- 10 sitno iseckanih komada slanine
- 3 komada pilećih grudi iseckanih na kocke
- 3 čena belog luka, sitno iseckano
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 250 ml paradajz sosa
- 250 ml sosa za roštilj
- 500 g makarona, skuvanih
- 125 ml vode od kuvane testenine
- 120 g rendanog kačkavalja
Način pripreme:
Makarone se skuvaju, procede i ostave da se ohlade. Potrebno je u posebnoj posudi sačuvati 125 ml vode u kojoj su makarone kuvane.
U teflonski tiganj sipajte ulje i zagrejte a na srednjoj temperaturi, a zatim pržite crni luk dok ne omekša.
Dodajte slaninu i pržite sve dok crni luk ne počne da dobija braon boju, a slanina ne postane hrskava.
Isprženu slaninu i crni luk izvadite iz tiganja, a u isto ulje stavite pileće meso i pržite ga na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobije zlatno-braon boju.
Zatim u tiganj vratite slaninu i crni luk, dodajte iseckani beli luk i pržite dok ne počne da ispušta lepu aromu (pazite da ne zagori).
Dodajte sos od paradajza, so, biber i sos za roštilj. Mešajte sve sastojke dok se smesa ne ujednači i ostavite da počne da vri.
Smesa treba da vri 5 do 8 minuta, tj. dok ne postane gusta.
Dodajte kuvane makarone i mešajte za sosom dok se lepo ne rasporedi.
Ako je potrebno, može se dodati vode u kojoj su makarone kuvane ako je sos previše gust.
Na gotove makarone dodajte rendani kačkavalj i pokrijte poklopcem kako bi se istopio.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)