STARINSKA POSLASTICA IZ BAKINOG KUVARA Kolač sa jabukama, sofisticiran, sočan, a jeftin
Sastojci:
3 jaja,
12 kašike ulja,
12 kašike mleka,
15kašike brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kg jabuka,
šećer u prahu za posipanje,
cimet
Priprema:
Napraviti smesu od jaja, šećera, brašna, ulja, mlijeka i praška za pecivo. Jabuke naribati i po želji dodati cimet (Nekima je kolač bolji bez cimeta!).
Pola smese uliti u kalup i staviti da se peče 15-ak minuta na 180 °C.
Nakon toga izvaditi iz rerne, na biskvit poslagati naribane jabuke, a na jabuke drugu polovinu smese za biskvit i vratiti u rernu na još desetak minuta.
Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)