Pravi francuski doručak: Recept za kroasane sa kremom
Sastojci:
- 120 ml mlake vode
- 12 g svežeg kvasca
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- 2 kašike putera, rastopljenog
- 60 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika mleka
- krem od lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U činiju sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrviti svež kvasac. Sipajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori.
Mesite smesu rukama dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite na pola. Polovinu testa pomešati sa kakaom i 15 ml mleka.
Oba testa formirati u loptu i ostaviti 1 sat. I čokoladno i belo testo razvucite u pravougaonik. Položite jedan list testa na drugi i lagano pritisnite. Testo isecite na trouglove i uvaljajte u kroasane.
Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta, ostavite da se ohladi, a zatim napunite kremom od lešnika.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)