PRAVI SE BRZO I JEDNOSTAVNO Slana torta sa oblandama, preukusna đakonija, za kojom će gosti prvo posegnuti
Potrebno je:
- 1 oblanda (5 listova)
- 400 g krem sira
- 200 g sitnog sira
- 150 g majoneza
- 3 kisele pavlake
- 4-5 pakovanja trapista (listića)
- 400 g tanko sečene šunke
- 50-100 g susama
Priprema:
Dobro izmešajte krem sir, sir, majonez i pavlaku. Fil podeliti na 4 dela, ali između svake kore premazati dva puta da se oblande dobro zalepe.
Trebalo bi ostaviti malo fila da prekrije celu tortu. Na premazanu oblatnu poređajte kriške šunke, pa tankim slojem premažite šunku i stavite drugu oblatnu. Raširite oblandu, pa poređajte plehove trapista, pa ponovo rasporedite fil u tankom sloju.
Ponovite postupak još jednom - tako da će biti dva reda šunke i dva reda trapista. Poslednji list oblatne tanko premažite filom i pospite susamom u prahu. Ostavite tortu u frižideru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)