NAPRAVITE JEFTIN, IZDAŠAN SPECIJALITET Domaća, ukusna, sočna krompiruša, ona iz pekare nije joj ni prineti
POTREBNO:
1 kg krompira,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
4 kašike ulja,
2 – 2,5 dcl vode
PRIPREMA:
Krompir izrendati. Jednu čitavu koru ostaviti sa strane – treba za kraj. Pomešati vodu, ulje i so. Tepsiju premazati blago uljem i ređati na dno četiri kore tako što se ređaju uglovima prema sredini a polovina kore je van tepsije.
Na tako poređane kore iscepkati jednu koru i premazati mešavinom ulja, soli i vode i posuti izrendanim krompirom (četiri kašike), pobiberiti, ponovo iscepkati koru i tako redjati dok se ne potroši materijal i uvek premazivati (ili poprskati) iscepkane kore. Kad se utroši sav mateijal (poslednji sloj je krompir) koru koju smo ostavili celu upotrebiti da se ,,burek“ upakuje i ušuška sa svih strana.
Premazati tu koru a zatim obrnutim redom od onog kako su postavljane vraćati u tepsiju kore koje vire izvan. Svaki put kore premazivati mešavinom kako bi se sjedinile medjusobno. Peći u rerni zagrejanoj na 200C, približno 30 minuta – što zavisi od šporeta, dok burek ne dobije lepu, zlatnu boju. Kad se izvadi iz rerne, mešavinom dobro “umiti“ burek. Kad se malo ohladi (3-5 minuta) izvrnuti ga na okruglu posudu tako da gornja strana bude dole.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)