SITI I VITKI Šarenilo boja i vitamina u rerni, savršeno posno jelo
Potrebno je:
1 manji karfiol može i brokoli
1/2 praziluka
šaka boranije i graška
2 sveže paprike
2 šargarepe
1 krompir
1 paradajz
1/2 korena celera
maslinovo ulje ili obično suncokretovo
200 ml kuvanog paradajza
Začini
mle. biber
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
peršunov list
Priprema:
U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji.
Ja volim to na krupnije . Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati.
Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti.
Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepenin C oko 45 minuta. Služiti toplo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
LAKO I UKUSNO Uvijača sa sirom za početnike, lepa večera za celu porodicu
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
OMILJENO JELO SPREMLJENO NA DRUGAČIJI NAČIN Šnicle na foliji sa 3 sastojka, mekane kao puter
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
VRHUNSKO PECIVO Pita pica uvijača, preukusno jelo za sve generacije
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
SPREMITE VRHUNSKO VARIVO Fantastični kelj sa suvim rebrima i kobasicom, ukus koji se pamti
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
SPECIJALITET IZ BAKINE KUHINJE Male ćuftice prelivene na ovakav način obrisaćete tanjire (VIDEO)
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)