Lagan obrok: Zapečeni karfiol
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 manje glavice karfiola
  • 300 g pečenice
  • 2 veća luka
  • 1 čaša pavlake
  • malo jogurta
  • 200 g kačkavalja
  • po ukusu začini

Priprema

Odvojiti cvetove karfiola i skuvati ih. Dok se to kuva u tiganju propržiti luk i pečenicu (po ukusu začiniti).

Kada se karfiol skuva poređati ga na dno vatrostalne posude preliti umućenom pavlakom i jogurtom pa preko toga staviti izdinstani fil od luka i pečenice.

Pre nego što stavite u rernu preko izrendati kačkavalj ravnomerno kako bi se istopio i prolio po karfiolu. Rernu zagrejati na 180°C i peći 20ak minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading