Za bolji ukus: Ako vam je zeleni čaj previše gorak, uradite ovo
Zeleni čaj se smatra idealnim čajem za mršavljenje, koji pomaže da izgubite višak kilograma. To je piće bez kalorija, a šolja zelenog čaja dnevno može vašem telu dati dovoljno antioksidanata. Ako želite da poboljšate ukus svog napitka za detoksikaciju, evo nekoliko jednostavnih načina da to uradite.
Ispravan način kuvanja
Dobijanje pravog ukusa zelenog čaja zavisi od toga kako ga kuvate. Prvo sipajte čašu vode u čajnik i stavite na srednju vatru. Kada provri, isključite vatru. Dodajte prokuvanu vodu u šolju i dodajte 1 kašičicu listova zelenog čaja u cediljku i stavite na šolju. Uverite se da je dno sita potpuno potopljeno u vodu i da su listovi zasićeni vodom. Ostavite da se kuva samo 2 minuta i uklonite sito. Lagano promešajte kašikom i zeleni čaj je spreman za piće.
Limun i med
Uverite se da nikada ne dodajete zeleni čaj u čajnik dok voda ključa. Zeleni čaj se uvek dodaje u vodu nakon što provri da bi se dobio pravi ukus.
Dodaci u čaj
Limun i med su odlični dodaci zelenom čaju. Limun daje čaju prijatnu citrusnu nijansu i daje mu svež ukus. S druge strane, med daje pravu količinu slatkoće, a ukus meda se dobro slaže sa travnatim tonovima listova zelenog čaja. Možete dodati i malo sveže rendanog đumbira ako želite da čaj bude malo ljut. Limun takođe pomaže da se bolje apsorbuju hranljive materije iz zelenog čaja.
Biljni čaj
Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne
Ako volite biljne čajeve, samo dodajte 3-4 listića mente u šolju. Ovo će vašem zelenom čaju dati lep ukus mente. Menta ne samo da će dodati ukus, već je i učiniti zdravijom. Ako želite slabo skuvan čaj, potopite kesicu čaja u vruću vodu na jedan minut. Ako želite jaču mešavinu, možete ostaviti kesicu čaja da se namače 2 minuta. Potapanje listova zelenog čaja u toplu vodu duže od 3 minuta sigurno će zagorčati ukus.
Začinite ga
Dodavanje štapića cimeta, nekoliko mlevenih paprika i zvezdastog anisa prilikom kuvanja čaja ne samo da će povećati njegovu nutritivnu vrednost, već će i dodati ukus. Ako izbegavate med, cimet bi mogao biti razumna zamena.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)