DOMAĆINSKI DORUČAK Fantastični recepti za zelena gnezda, metropol salatu, zapečeni krompir...
Zelena gnezda
Sastojci:
9 tankih kora za pitu
100 g kisele pavlake
100 ml ulja
200 g mladog sira
60 g bebi spanaća
20-30 g praziluka
Priprema:
Sjedinite kiselu pavlaku, ulje i mladi sir. Posolite po ukusu. Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite filom, ali ostavite na gornjoj strani 5 cm nepremazano. Donju stranu preklopite 5 cm i pomoću igle za pletenje urolajte koru do nepremazanog dela, potom je naberite i skinite sa štapića. Krajeve sastavite da formirate krug. Pripremljeno gnezdo stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Na isti način pripremite gnezda od ostalih kora. Za fil spanać i praziluk u blenderu usitnite. Dodajte u fil koji vam je ostao od premazivanja kora. Napunite gnezda, a bočnu stranu premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Omlet sa šampinjonima
Sastojci:
2 jajeta
2 čena belog luka
3-4 šampinjona
1 kašika rendane gaude
Priprema:
Šampinjone iseckajte na 3-4 mm debljine i izgrilujte. Jaja umutite, dodajte so i sitno iseckan beli luk. U tiganju zagrejte malo ulja, sipajte smesu i smanjite temperaturu ringle. Povremeno podignite ivice i pustite da jaja malo odu ispod. Na jednu polovinu stavite izrendanu gaudu i složite grilovane šampinjone. Preklopite drugom polovinom omleta. Malo pritisnite gornju stranu i servirajte.
Metropol salata
Sastojci:
400 g obarenog krompira
250 g obarene šargarepe
4 obarena jajeta
100 g praziluka
200 g dimljene ćureće pečenice
250 g majoneza
250 g kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašičice suvog biljnog začina
malo belog luka u granulama
Priprema:
U sud sipajte majonez, kiselu pavlaku, senf, suvi biljni začin i beli luk u granulama i promešajte. Dodajte iseckan praziluk, obaren i iseckan krompir, obarenu i iseckanu šargarepu, obarena i iseckana jaja, kao i iseckanu ćureću pečenicu. Promešajte i ohladite. Za dekoraciju, ako želite, upotrebite 2-3 kašike kisele pavlake, 1 obareno jaje, peršun i nar.
Zapečeni krompir s kulenom I šunkom
Sastojci:
450 g krompira
150 g šunke
100 g kulena
120 g trapista
6 jaja
1 crni luk
150 ml mleka
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
Krompir oljuštite i nakrupno izrendajte. Tepsiju premažite uljem i rasporedite krompir. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Iseckajte šunku, kulen i crni luk, a trapist izrendajte. Mikserom umutite jaja, mleko i neutralnu pavlaku, pa začinite. Sipajte u iseckane namirnice, promešajte, pa prelijte preko krompira koji ste izvadili iz rerne. Špatulom rasporedite i vratite u rernu na još 35-40 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)