Snizite pritisak na prirodan način
Lekari preporučuju da probate prvo s hranom.
Izvor fenola
Beli luk - Njegova sumporna jedinjenja koja opuštaju i proširuju krvne sudove, čime oslobađaju pritisak i pomažu da šećer kroz organizam efikasnije prolazi. Dodatne prednosti belog luka u svakodnevnoj ishrani su u tome što smanjuje i LDL, odnosno loš holesterol, masti u krvi i odličan je borac protiv virusa, bakterija i gljivica u organizmu.
Karanfilić - Kao i cimet, i karanfilić je odličan izvor fenola, ali i antioksidanata i time odličan prirodan izvor sastojaka koji snižavaju krvni pritisak. Pored toga, karanfilić potiče bolji rad digestivnog trakta, eliminira potencijalno štetne bakterije iz organizma i pomaže da se hrana efikasnije obradi.
Cimet - Cimet sadrži veliku količinu fenola - jedinjenja za koje je dokazano da stabilizira šećer u krvi, podstičući inzulin na normalan rad.
Visok pritisak
Paradajz - Paradajz sadrži jedan od najsnažnijih antioksidanata - likopen, koji pomaže u zaštiti srca od infarkta, suženja krvnih sudova i visokog pritiska, ali i poboljšava celokupno stanje organizma. Za što bolji učinak, pored konzumiranja u sirovom stanju, preporučuje da se pije (nesoljen) sok od paradajza.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)