STRUČNJACI PORUČUJU Pijte sok od cvekle i ojačajte imunitet
Iako se njegov pomalo zemljani ukus neće svima svideti, sok od cvekle može se meša sa raznim voćem i tako "zamaskira" kako bi bio ukusniji. Evo koje su njegove dobrobiti i zašto ga je dobro piti.
Ova korenasta biljka efikasna je za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija, piše Avaz.ba.
Sok za jačanje imuniteta:
Sastojci: 1 kg cvekle, 1 kg šargarepe, 1 kg zelenih jabuka, 1 kg limuna, 1 kg meda.
Priprema:
1. Sve dobro oprati, a limun staviti u mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne ljušti. Sve se sjedini i izmiksuje i stavi da odstoji 24 sata.
2. Potom se procedi kroz gazu i doda med. Sok stavite u staklene flaše i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po 0,3 dl tri puta na dan.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)