Odmah prestanite! Ova greška prilikom pripremanja hrane izaziva nadutost
Ukolio imate problem sa nadimanjem ili preteranim zadržavanjem tečnosti, krivca tražite u svakodnevnim navikama u ishrani, preciznije u preteranoj konzumaciji soli.
Umesto obične soli, uzmite himalajsku ili ružičastu so, brzo ćete osetiti razliku i olakšanje. Natrijum ima lošu reputaciju, ali je esencijalan minera, potreban je za mnogo stvari. Jedan od zadataka natrijuma je da podstakne proizvodnju želudačne kiseline.
Potrebna nam je želudačna kiselina da razgradimo hranu i apsorbujemo hranljive marterije. Ukoliko je nema dovoljno, ne možemo razgraditi hranu i to dovodi do nadimanja.
Prerađenu kuhinjsku so zamenite za nerafinisanu morsku ili himalajsku so, pored toga što daje ukus jelu, podstiče i varenje.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/srbijadanas/Lj.Č.
Komentari (0)