Svi prave ovu grešku: Evo zašto nikako ne treba da bacate koru od lubenice
U vrućim letnjim danima, jedino što nas može rashladiti bolje od sladoleda je osvežavajuća lubenica. Nju svi obožavaju, a prilikom konzumiranja iste, izrazito je teško promeniti samokontrolu. Stoga, većina nas slisti sočno srce lubenice dok kažete keks.
Prednosti kore
Iako možda nije slatka kao sredina lubenice, njena kora sadrži iste sastojke i potpuno je bezbedna za konzumiranje. Stoga, ako niste preveliki ljubitelj preslatkog srca, slobodno pojedite zeleni i beli deo lubenice, jer će vas on još bolje rashladiti i osvežiti.
Pozitivno deluje na organizam
Kora lubenice sadrži aminokoselinu koja se zove citrulin. Obaj aktivni sastojak je odličan za naše telo, budući ga da osnažuje i pospešuje izdržljivost našeg celokupnog organizma.
Odlična za stomak
Sigurno se sećate da su vam dok ste bili mali roditelji govorili da ćete dobiti dijareju ukoliko jedete zeleni deo lubenice. Ovo je naravno mit, ali je istina da kora lubenice utiče na naša creva. Ipak, samo u pozitivnom smislu, budući da je ona odličan izvor vlakana i da pospešuje našu probavu.
Stoga, kada uzmete u obzir sve zdravstvene benefite koje nam kora lubenice pruža, dolazi se do zaključka da bi trebalo da prestanemo da je bacamo i da sve potencijale ovog voća iskoristimo u potpunosti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)