OSLOBODITE SE NAKUPLJENIH OTROVA Jedna kašičica ovog soka brzo obnavlja jetru
Jetra reguliše strukturu krvi i osnovne biohemijske procese u organizmu, pa je odgovorna za regulaciju metabolizma i za proizvodnju i ishranu proteina u organizmu. Jetra neutrališe štetne materije u telu.
Čišćenje jetre treba uraditi nakon čišćenja creva kako bi se izbeglo nakupljanje toksina u telu.
Oprez: Pre čišćenja jetre i žučne kese uverite se da u ovim organima nema kamenca. Ako imate kamenac, ne preporučuje se čišćenje tih organa. Dijabetes, akutni oblici unutrašnjih bolesti, prehlada, grip i zarazne bolesti, pogoršanje hroničnih bolesti, opšta slabost, stres, trudnoća i dojenje – sve su to stanja u kojima takođe treba izbegavati čišćenje jetre.
Od 10 kilograma oprane, a neoljuštene crne rotkve pripremite sok. Ovo će vam dati oko 3 litre soka. Čuvajte sok u frižideru. Vlakna koja su ostala nakon pravljenja soka pomešati sa šećerom (500 g šećera na 1 kg vlakana) ili sa medom (300 g meda za svaki kg) i čuvati na toplom mestu.
Uzmite 1 kašičicu soka sat vremena nakon svakog obroka. Postepeno povećavajte dozu do pola čaše (1 dcl). Po pravilu, prečišćavanje će ići glatko i lako. Ako osećate nelagodnost, stavite topli oblog na mesto gde je jetra. Kada popijete sav sok, počnite da dodajete u jelo vlakna rotkvice koja ste ranije pripremili, 2-3 kašike po obroku.
Ovaj napitak ne samo da će očistiti vašu jetru, već i ojačati srce i pluća. Tokom procesa čišćenja jetre izbegavajte masnu i začinjenu hranu.
Priprema soka:
Najpre 3 komada oprane, neoljuštene crne rotkve iseći na komade i staviti u teglu od 3 litra. Dodati 3 kašike pšeničnog brašna i 500 g šećera. Stavite teglu na tamno mesto i držite 2 dana na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodati 700 g suvog grožđa, 4 šolje šećera i pola šolje vode i ostaviti da odstoji 7 dana, mešajući smesu svaki dan.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)