POMAŽE SAMO AKO SE PRAVILNO KORISTI Doktorka Obradović otkriva kad beli luk ima svojstva antibiotika
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/tvpink

"Beli luk je izuzetno zdrava namirnica, ali ukoliko se koristi pogrešno ili previše, može dovesti do kontraindikacija", ističe je doktorka Biserka Obradović.

Doktorka Obradović je rekla da i danas, kao što je to bilo nekada, imamo ljude koji kažu da preko zime naseckaju slaninice i belog luka, i da ih to štiti od prehlade i gripa.

"Naravno, beli luk je super namirnica, koja je u Evropu doneta još pre 7.000 godina. Ona se u ishrani koristi i kao začin i kao dodatak ishrani, međutim, itekako ako se pravilno koristi, zbog svojih svojstava, može biti i lek", rekla je doktorka.

Kako kaže, njegova sumporna jedinjenja od koga potiče onaj jak miris, utiču na zdravlje ljudskog organizma.

"One pre svega smanjuju krvni pritisak, deluju na smanjenje triglicerida i lošeg holesterola. Povoljno deluju na kardiovaskularni sistem. Ponaša se tako kao da je prirodni antibiotik, to je "mašina" za uništavanje mikroba, od kandide do helikobakterije", rekla je za tv Pink dr Obradović.

Ona ističe da se on ponaša kao antikoagulantno sredstvo. Dodaje da je sve to ukoliko se konzumira na tačno određen način i u određenim granicama.

"Ljudi mogu da naprave i kontraindikacije, ako preteruju sa upotrebom i ako ga koriste na pogrešan način", rekla je doktorka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading