Kremaste Jaffa štanglice po originalnom receptu! Slatkiš za svaku priliku!
Kremaste i ukusne domaće jaffa štanglice postaju omijeni dezert svakom ko ih jednom napravi u svojoj kuhinji.
PROČITAJTE I:
Sastojci
Za kore
- 150 g masti ili margarina
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 dcl gustog jogurta
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za čokoladni fil
- 2 zamrznute narandže (prethodno oguljene)
- 200 g šećera
- 1 dcl soka od narandže
- 100 g bele čokolade
- 125 g margarina
- oko 350 g mlevenog keksa (zavisi kolike su narandže)
Za čokoladni fil
- 5 dcl mleka
- 100 g šećera
- 1 puding od čokolade
- 1 kašika kakaoa
- 100 g crne čokolade
- 125 g margarina
- 200 g mlevenog keksa sa kakaom
Za preliv
- 150 g čokolade
- 5 kašika ulja
Način pripreme:
Umutiti mast sa šećerom, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.
Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20×30 cm.
Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.
PREPORUČUJEMO:
Fil od narandže
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 gr šećera i 1 dcl soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 gr margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Čokoladni fil
U 4 dcl mleka staviti 100 gr šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 puding od čokolade, 1 kašika kakaoa i 1 dcl mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr crne čokolade i 125 gr margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa sa kakaom.
Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.
Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.
BONUS VIDEO:
Kako se pravilno našminkati za 5 minuta