Mini burek sa sirom po starom bosanskom receptu! Ne postoji ništa bolje, ovo je nešto najukusnije!
Sastojci:
- 500 g gotovih kora,
- 2 kockice svežeg kvasca,
- 250 ml mleka,
- 6 kašika brašna,
- pola kašičice soli,
- 100 g ulja,
- 300 g sira,
- 200 g kiselog mleka.
PROČITAJTE I:
Priprema:
Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.
PREPORUČUJEMO:
Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.
Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
BONUS VIDEO:
Najbolje obučen muškarac u Srbiji
Komentari (1)
Nesa
05.10.2019 12:23
Kakvi bre burek. Ovo je bosanska pita sa sirom.Zna se staje burek i kako se pravi.kore se meseca ne gotove i razvlace se sa mascu ofo je falcifikat pita