Knedle sa šljivama
Shutterstock
Knedle sa šljivama

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 500 ml mleka

-250 g griza

- 150 g prezli

- 1 jaje

PROČITAJTE I:

 

- 5 kašika čokolade za kuvanje

- 1 kesica prašak za pecivo

- po želji cimeta

- po želji vanilin šećera

- 5 kašika džema po izboru

- 250 g brašna

Nepečena medena pita, čarolija ukusa gotova za manje od pola sata!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 08:00 Idealna za kombinovanje sa sitnim kolačima, ova lepa poslastica može se pripremiti za manje od pola sata.

Priprema:

Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesute glatko testo i od testa napravite valjak.

Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema. Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Knedle vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na prezle. Protresti malo posudu da bi se knedle uvaljale sa svih strana. Staviti na tanjir za posluživanje i posuti po želji cimetom i vanilin šećerom.

Od ove smese izađe oko 20 knedli. Uživajte u divnom ukusu.

Džem, šljive, džem od šljiva

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?