Neodoljiv ukus KNEDLI OD DŽEMA! Brza i jednostavna priprema za svaku priliku!
Sastojci:
- 500 ml mleka
-250 g griza
- 150 g prezli
- 1 jaje
PROČITAJTE I:
- 5 kašika čokolade za kuvanje
- 1 kesica prašak za pecivo
- po želji cimeta
- po želji vanilin šećera
- 5 kašika džema po izboru
- 250 g brašna
Priprema:
Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesute glatko testo i od testa napravite valjak.
Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema. Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.
PREPORUČUJEMO:
Knedle vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na prezle. Protresti malo posudu da bi se knedle uvaljale sa svih strana. Staviti na tanjir za posluživanje i posuti po želji cimetom i vanilin šećerom.
Od ove smese izađe oko 20 knedli. Uživajte u divnom ukusu.
BONUS VIDEO:
Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?