Paradajz čorba sa pavlakom po receptu iskusnih domaćica
Skuvajte ukusnu i laganu čorbicu koja će vas ugrejati tokom hladnih dana.
Potrebni sastojci:
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1,5 l vode
- domaći rezanci
- peršunov list
- celerov list
- 1 zelena paprika
- 50 ml maslinovog ulja
- malo soli
Način pripreme:
U šerpu s vodom dodati ulje i sipati kuvani paradajz. Dodati celerov list zajedno sa drškom kao i zelenu papriku koju smo malo izbockali nožem ili izvadili seme. Ostavite da se kuva 6 do 7 minuta. Izvadite viljuškom celer pa ubacite rezance. Posolite i dodajte sitno seckan peršunov list. Poklopite i isključite šporet. Sipajte u tanjir i dodajte kašičicu kisele pavlake po želji.
Komentari (1)
umka
10.12.2019 14:09
Dobar recept, volim paradajz čorbu i moji ukućani, pravim skoro identično samo na masnoći isprzim polutke luka pa onda nalijem paradajz i vodu, začini po zelji, najlepša čorba zimi...