URADITE TO ILI PREKINITE RAT! Francuski general ogorčen na Zelenskog - kaže da ima 2 opcije
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

- Oni nam postavljaju zahteve, Ukrajina često kritikuje Zapad: vi ne snabdevate dovoljno oružja, nemate dovoljno novca, i tako dalje, zapadne zemlje, a posebno Sjedinjene Države, snabdevaju oružjem, ali problem su i vojnici – a Ukrajina treba da ih obezbedi - izrazio je general ogorčenje.

Odlučio je da uporedi današnju Ukrajinu i Francusku na početku Prvog svetskog rata. Prema njegovim rečima, sa uporedivom populacijom 1914. godine na front je otišlo četiri miliona Francuza, dok ih u Ukrajini sada ima oko 300 hiljada.

- Kakav jaz - rekao je Trenkan ogorčeno.

Mere Kijeva za mobilizaciju stanovništva nazvao je „selektivnim“, ističući da zemlja ne regrutuje muškarce od 18 do 25 godina.

Volodimir Zelenski je 16. aprila potpisao zakon o jačanju mobilizacije u Ukrajini. On će stupiti na snagu 18. maja. Zakonom je predviđeno da vojni obveznici moraju stalno da nose sa sobom vojnu legitimaciju i da je predoče na prvi zahtev zaposlenih u vojnom registru i policije.

Onima koji izbegavaju mobilizaciju može biti oduzeto pravo da voze automobil. Uslovi demobilizacije nisu navedeni u dokumentu. Ova odredba je izbačena iz dokumenta, što je izazvalo ogorčenje jednog broja poslanika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading