Nevreme u Sloveniji
Foto: Tanjug/tanjug/Hina

U ovom času oblačnost sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom sa zapada Srbije premešta se jugozapadnom visinskom strujom ka centralnim, severnim i severoistočnim predelima zemlje. 

U narednim satima kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u zapadnim i centralnim predelima Srbije, na jugu Vojvodine, u delovima Šumadije i u delovima Rasinskog i Raškog okruga.

Ovi sistemi premeštaće se ka severoistoku.

Ponegde su moguće i kratkotrajne grmljavinske oluje, uz intenzivnije pljuskove, a lokalno bi moglo da padne i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Posle 16 časova oblačnost sa kišom i pljuskovima sa jugozapada zahvatiće i šire područje Beograda, a moguć je i nastanak grmljavina.

Grmljavinske nestabilnosti biće sve izraženije kako dan bude odmicao.

Pred kraj dana širom Srbije biće vrlo nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biće uslova i za grmljavinske oluje sa obilnijim pljuskovima i gradom, a na pojedinim lokacijama u kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Najveća opasnost od jačih grmljavinskih procesa danas će postojati u zapadnim, jugozapadnim, severnim i centralnim predelima Srbije, u Šumadiji, na području Podunavlja, Pomoravlja, Braničevskog okruga i u Vojvodini, a pred sam kraj dana i tokom  večeri i u ostalim predelima Srbije.

Telegraf

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading