vremenska prognoza do oktobra
Foto: Alo/Foto Tanjug, ilustracija

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Posle podne, a naročito prema kraju dana biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima, pri čemu lokalno na tom području u kratkom vremenskom intervalu može da padne preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Najviša dnevna temperatura biće od 21 do 25 stepeni, a u Beogradu do 23.

Slično vreme očekuje se i sutra, postoji opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda, biće svežije, a najviša tempetratura u većini predela neće preći 20 stepeni.

Kiša u Beogradu

Tanjug

 

 

Opasnost od poplava

Zbog očekivanih obilnijih pljuskova, očekuje se porast većina manjih i srednjih tokova reka u Srbiji, ali dobra vest je da su one u prethodnom periodu imale uglavnom niži i srednji vodostaj, pa će većina njih biti pripremljena za veći prihvat atmosferske vode. Ipak, postojaće i manja opasnost od izlivanja na manjim tokovima bujičnog karaktera.

Prema najavama RHMZ-a, tokom 8. i 9. maja na gornjem toku Južne Morave, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini i Belom Timoku sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja.

Od petka suvo, za vikend toplije

Petak će doneti postepenu stabilizaciju vremena, severu i suvo vreme, kiša i pljuskovi sa grmljavinom uglavnom će zahvatiti južne predele zemlje.

Za vikend znatno više sunca i biće toplije vreme, uz maksimalne temperature od 20 do 25 stepeni.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading