RUSI SPREMILI PAKLENO IZNENAĐENJE MAKRONU Skot Riter sve otkrio!
Foto: Kremlin.ru

Prema njegovim rečima, ukoliko Francuska odluči da interveniše, to bi moglo biti ekvivalentno samoubistvu jer će se suočiti sa snažnim udarcima koje će naneti ruske snage.

Ritter ističe da Francuska nema adekvatnu obuku i resurse da podrži velike borbene snage u istočnoevropskoj zemlji poput Ukrajine.

- Ako se ovo desi (intervencija iz Pariza), onda će oni zapravo izvršiti samoubistvo, jer je to njihov kraj. Rusija će ih eliminisati. Neće napasti Rumuniju i Poljsku, ali će uništiti francusku vojsku koja je već u Ukrajini – predviđa stručnjak.

Ova izjava dolazi nakon što je francuski predsednik Emmanuel Macron krajem februara izjavio da će Pariz učiniti sve što je u njegovoj moći da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“.

Međutim, nakon što su ove izjave izazvale kritike, Makron je kasnije pokušao ublažiti njihovu oštrinu, nazivajući ih „pažljivo promišljenim“. Ipak, istakao je da Francuska nema jasno definisane granice i crvene linije kada je u pitanju pružanje pomoći Kijevu.

Ovi komentari iz Pariza nisu prošli neprimećeno u Kremlju, koji je upozorio da bi bilo kakva vojna intervencija Zapada u Ukrajini mogla dovesti do direktnog sukoba između Rusije i NATO saveza.

Ova upozorenja nagoveštavaju ozbiljne posledice koje bi mogle proizaći iz takvog scenarija, a mogu uključiti eskalaciju konflikta na širem regionalnom i međunarodnom nivou.

Stoga, Ritterove prognoze i reakcije francuskog predsednika, uz upozorenja iz Kremlja, ukazuju na kompleksnost situacije u vezi sa ukrajinskim sukobom i na moguće ozbiljne implikacije koje bi mogle proizaći iz bilo kakve vojne intervencije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading