Škola
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Broj muslimanske dece u školama se godinama ubrzano povećava, a hrišćanska deca su često u manjini, posebno u velikim gradovima, piše nemački list.

Prema istraživanju Instituta za kriminološka istraživanja Donje Saksonije, većina muslimanskih učenika (67,8 odsto) navodi da su im "pravila Kurana važnija od zakona u Nemačkoj".

- Zbog masovne imigracije u poslednjih osam godina značajno se povećao udeo muslimanske omladine i dece u školama. Pored toga, mnoga deca dolaze iz veoma religioznih porodica iz Sirije, Avganistana i Iraka, posebno iz veoma arhaičnih kultura - objasnio je zvaničnik.

Dodaje se da mnoge muslimanske porodice iz ovih zemalja imaju potpuno drugačije moralne standarde od nemačkih porodica.

- Kada se devojčice u školi ponašaju previše zapadnjački' u očima mladih muslimana, na primer ne nose marame ili se upoznaju sa dečacima, muslimanski učenici misle da moraju da brane svoju čast i upozoravaju devojčice da treba da se ponašaju kao pobožne muslimanke. Pored toga, postoji i pritisak vršnjaka, deca žele da se uklope - dodaje zvaničnik, i navodi da mladi muški učenici muslimani često "izgledaju preteće i pribegavaju nasilju".

Sada je u pojedinim školama u ​​velikim nemačkim gradovima procenat muslimanskih učenika iznad 80 procenata. To su, između ostalog, škole u Berlinu, Frankfurtu, Ofenbahu i Esenu.

- Postoje određeni TikTok kanali na kojima islamističke pop zvezde ubeđuju studente da moraju da se suprotstave zapadnom načinu života i da je samo kalifat pravi oblik vlasti - navodi izvor za nemački "Bild".

Naša deca sada moraju da plate greške politike po pitanju integracije, piše list. 

- Rečeno im je da su učenici muslimani posebni, a da su hrišćanska i neverujuća deca bezvredna - zaključuje zvaničnik pozivajući se na kanale na društvenim mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
aco srbin

24.04.2024 09:54

Daće bog da Nemačka bude islamska cela,seme im se zatrlo nemačko da bog da!