dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministar za brigu o selu oglasio se povodom socijalnih penzija.

"Ne manja od 150 evra"

- Kada govorimo o položaju žena na selu, pogotovo onima starije dobi, a koje nisu u penziji i nikada neće biti, mislimo pre svega na uvođenje socijalne – garantovane penzije ne manja od 150 evra (oko 17.550 dinara) - saopštio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić povodom Međunarodnog dana žena na selu i dodao.

Krakobabić kaže da za nas, za društvo u celini je od posebne nacionalne i državne važnosti da postignemo saglasje oko toga da su žene u selima ključni, odlučujući i najvitalniji deo odbrane opstanka sela Srbije.

- Kada to imamo na umu, moramo nešto da uradimo kao društvo, kao država za te žene, moramo da poradimo na njihovom socio-ekonomskom položaju. Moraju od nečega da žive, moraju nešto da imaju i moraju za nešto da se pitaju. Niti imaju, niti se pitaju. Šta hoćemo? Hoćemo da te naše majke, bake, sestre, supruge dobiju jednu novu ulogu, hoćemo da im omogućimo stabilan izvor egzistencije, a onda i da im vratimo ljudsko dostojanstvo. One to zaslužuju! - poručio je ministar Krkobabić.

Socijalna penzija

Ministar Krkobabić je ranije za beogradske medije govorio o socijalnoj penziji.

On je tada istako da je "Socijalna garantovana penzija“ narodna nadoknada u skladu sa programom "Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027". Ministar je dodao da je resorno ministarstvo već počelo da prikuplja podatke

Kako je ministar ranije napomenuo ta socijalna garantovana penzija treba da bude jedna vrsta narodne nadoknade "za odricanja, trpeljivost i povređeno dostojanstvo jednog broja ljudi koji nikada neće ostvariti penziju, a ceo život su marljivo radili".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading