TAMO SVE MOŽE Povukli vodu iz Hrvatske zbog crnog taloga, evo gde je završila
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako prenosi sarajevski portal Klix, očekuje se da nadležne agencije u Bosni i Hercegovini takođe povuku ovaj proizvod s polica.

Agencija za sigurnost hrane BiH je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da je na tržište BiH isporučena izvorska voda poreklom iz Hrvatske u kojoj je, službenim kontrolama, vizuelno potvrđena prisutnost crnog taloga na dnu boce.

Kako navode iz Agencije, naziv proizvoda je "Studena 1.5 L", brenda Studena, zemlje porekla - Hrvatska i može uticati na ljudsko zdravlje. Proizvođač je Studenac d.o.o., Matije Gupca 120, Lipik.

Tri serije ove izvorske vode su pre četiri dana povučene sa hrvatskog tržišta, nakon čega je usledilo obaveštenje zemljama koje su ovu vodu uvezle.

Hrvati su objavili informaciju o tome koje serije boca su konkretno povučene, a reč je o seriji s rokom upotrebe 07/2024 (šarža 7B01000091) i još dve serije s rokom upotrebe do 08/2024 (šarža 7B01000092 i 7B01000093). Iste serije proizvoda su prošle sedmice povučene i sa polica u Sloveniji.

Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Zakona o hrani ('Službeni glasnik BiH', broj 50/04), dodaju iz Agencije.

Sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu sa  važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje merodavnim inspekcijskim telima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo preduzimanje mera i povratno obaveštavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, navodi portal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading