SRPSKI NAROD POKAZAO SVOJU ZRELOST Čurović: "On je naša nada i oslonac za dugo stolovanje!"
Foto: Printscreen

Iako je ovaj istorijski i veličanstven događaj  ispraćen sramnim postupcima nekolicine nedostojnih ljudi, nije bačena ljaga na ovaj trenutak i Crna Gora je još jednom pokazala da „Ne damo svetinje“ je njihov ZAKON.

O celokupnom dešavanju danas oglasio se i predsednik Saveza Srba iz Crne Gore, Željko Čurović, koji za Region kaže sledeće:

Veličanstveni doček njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija u Podgorici, pokazao je ne samo duhovnu, već i civilizacijsku zrelost srpskog naroda u vremenu u kojem živimo.

Beseda ljubavi i narodnog sabranja patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija je nagnala suze, ne samo Srbima, već svakom iskrenom čoveku, željnom pravde, slobode i dostojanstva, koje smo bili izgubili u prošlom vremenu despotske vladavine Mila Đukanovića.

SRPSKI NAROD POKAZAO SVOJU ZRELOST Čurović:

Foto: Printscreen

 

Đukanović je ranije u najavi, ovoga puta i konačno razobličio svoj fašisoidni karakter prema srpskom narodu, čiji je pripadnik nekada bio, kad je izjavljivao:“da se ponosi srpskim porijeklom i crnogorskom državnošću.“

Njagovo delovanje od kako je postao „Crnogorac“ očigledno zbog potrebe ličnih interesa, pokazuje ustaljenu praksu svih Srba koji su prevjerili, da moraju biti krvožedniji od svih neprijatelja srpskog naroda.

Divlje horde predvođene Milom Đukanovićem, rušeći i klikujući ustaške parole pod crnogorskim, američkim, i hrvatskim zastavama, prikazali su ružnu sliku nekog novog Cetinja, ne onog istorijskog, utemeljenog na čojstvu, junaštvu i slobodarskom obličju.

Juče i danas je Cetinje izgubilo svoj sjaj, zahvaljujući Milu Đukanoviću i njegovim sledbenicima, čiji se obraz i dostojanstvo nalaze u jednom evru. To je bulumenta, skupljena s koca i konopca, potpomognuta Čankom i Vukom, a svima im se glava nalazi u zadnjici.

I Hitler se krio iza svoje Socijal – demokratske partije, kao Milo i njegovi koalicioni partneri koji se kriju u vokabularu iza građanskog društva i vjerskih sloboda, a ne dozvoljavaju ustoličenje jednog mitropolita u manastiru, zadužbini Ivana Crnojevića, koji je darovao SPC i metoh manastirski, na čijem imanju se nalaze mnoge kuće današnjih cetinjana. Manastirska kuhinja danas hrani oko 150 cetinjana, a njihovim ponašanjem pljuju na nasušni hleb koji im manastir darivao.

 

 

Svaki pošten čovek, koji je rođen u Crnoj Gori, danas se stidi onih koji su za judine srebrnjak pljunuli na krst i na pretke, da bi zadovoljili svoje neljudske strasti. I mi Srbi iz Crne Gore, koji živimo van nje, ne umemo niti ćemo prati obraz onih koji slede fašisoidnu politiku Mila Đukanovića. „Boga se ne boje, ljudi ne stide!“ Takve ne možemo prihvatiti za braću, jer su oni prihvatili da budu neki drugi svet koji ne pripada ljudskom rodu.

U ime Saveza Srba iz Crne Gore, želim da čestitam ustoličenje visokopreosvećenog mitropolita Joanikija, sa željom da bude temelj pravoslavnog jedinstva i sabornosti srpskog naroda, kakav je i do sada bio. On je naša nada i oslonac za dugo stolovanje na stolici Svetoga Petra Cetinjskog, čija će nas duhovna snaga spajati u budućnosti

Takođe čestitam Andriji Mandiću i Milanu Кneževiću, koji su se odazvali na poziv Кrivokapiću i pomogli mu da donese jedino ispravnu odluku u ovom trenutku. Nadam se da će sva ova događanja biti nauk i premijeru da bliže sarađuje sa onima koji su ga doveli do položaja premijera.

Gajim veliku nadu da se neće stati na hapšenju Veljovića, već da će pohapsiti sve one koji su ugrozili ustavni poredak zemlje, a Mila Đukanovića konačno smeniti sa mesta predsednika Crne Gore kao glavnog rušitelja ustavnog poretka Crne Gore.“

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading