Ivan Jovanovic
Profimedia
Ivan Jovanovic

Profimedia

Ivan Jovanovic, Foto: Profimedia

U potrazi za naslednikom Slavoljuba Muslina, bivšeg selektora "orlova", rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije kontaktiralo je Ivana Jovanovića. Pregovori koji su počeli izbacili su 55-godišnjeg Lozničanina u prvi plan, ispred Dragana Stojkovića Piksija, koji je do juče bio viđen na klupi reprezentacije.

Jovanović je i ranije bio kandidat za selektora Srbije, u vreme dok je predsednik FSS bio Tomislav Karadžić, ali je tada bio zauzet radom u klubu. Sada je na raspolaganju, pošto od jeseni 2016. nema angažman.

Ivan Jovanović je celu trenersku karijeru izgradio u inostranstvu, a najdublji trag je ostavio u APOEL-u. Tom kiparskom klubu je, u dva mandata, doneo devet trofeja, a u drugom mandatu ga je odveo u istorijsko četvrtfinale Lige šampiona 2012. godine, u kojem je ispao od Real Madrida.

Ivan Jovanovic

Profimedia

Ivan Jovanovic, Foto: Profimedia

Pored APOEL-a, radio je u Grčkoj (Niki Volos, Iraklis - u kojem je igračka legenda, Panahaiki) i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr), što mu je bio poslednji angažman.

Jovanović je 2011. proglašen od FSS za srpskog trenera godine.

Komentari (6)

ors

30.10.2017 12:07

ko je ovaj nikad cuo za njega?

Slobo

30.10.2017 13:07

@ors - Nemogu da verujem. U pravu sam bio ,kada sam digao ruke, od sporta-fudbala. Onog momenta, kada su mi barabe , dripci I anti sportisti. Poceli da pricaju o fudbalu. Na stadione se dolazi, zbog imena poteza. A ovo , sram vas bilo. Toliko mocnih imena. Stavite Misu Tumbasa.on je veci strucnjak.od ovog mucenika. Covek vodio Apoel ej. strucnjak.

jabreja

30.10.2017 12:41

Kljuc je u konstataciji "trenutno je bez angazmana"!!! Jos ako ima veze sa zvezdom, pa da je poreklom iz Bosne - eto mu angazmana, da mu vreme ne propada! Strava sta zvezdini kadrovi u FSS rade, strava. Mozda su u pravu sto se neki odricu Kokeze, manji kriminalac ili veci, ali konkurencija veeeelika!

ovima u Savezu ni Tito ne bi mogao ništa

30.10.2017 12:43

Selektor će biti najsavitljiviji na vetru koji će duvati.

aca021

30.10.2017 13:41

Takav strucnjak, a bez angazmana. Zapnjujuce.

Dr Miggyy

30.10.2017 14:33

Muslin je odveo “Orlove“ na SP u Rusiju i na kontu toga FSS je zaradio pare (9,5 mil. evra) na koje nije računao. Umesto Muslin da sprema reprezentaciju za SP, dobija šut u du*e. Rukovodstvo FSS treba da se seti slučaja sa Radomirom Antićem, koji je odveo “Orlove“ na SP u Južnoj Africi i doživeo je sudbinu Muslina, a reprezentacija završila svoje učešće na SP u grupnoj fazi i vratila se kući. Antić je sve svoje obaveze naplatio od FSS, koji se našao iznenađenim. Isto će i sada?