TUŽILAŠTVO ISPITUJE JEZIVI SLUČAJ NASILJA Saslušana Slavica Đilas (27) iz Begaljice zbog brutalnog prebijanja trogodišnje ćerke
Foto: privatna arhiva

Slavica Đilas (27) iz Begaljice, koja je uhapšena u četvrtak zbog sumnje da je brutalno tukla svoje dete (3), saslušana je juče u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Iako je u policiji tvrdila da ju je majka primorala preteći joj ubistvom sina, u tužilaštvu je zanemela i rešila da se brani ćutanjem.

TUŽILAŠTVO ISPITUJE JEZIVI SLUČAJ NASILJA Saslušana Slavica Đilas (27) iz Begaljice zbog brutalnog prebijanja trogodišnje ćerke

Foto: Printscreen

 

Nakon saslušanja, tužilaštvo je podnelo Drugom osnovnom sudu predlog da se Slavici Đilas odredi pritvor, kako ne bi ometala postupak uticanjem na svedoke, u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo i jer je način izvršenja doveo do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi postupak.

U Beogradu 90 dece izmešteno iz porodica

Psiholog Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Smilja Igić saopštila je juče da je tokom prošle godine više od 90 dece izmešteno iz porodica.

Igićeva je navela da je najvažnija potreba deteta život u porodici i da se, kada je potrebno izmeštanje, razmatra alternativni smeštaj u smislu srodničkih porodica, te da to često budu bake, deke, tetke - neko ko je detetu poznat. Ukoliko to nije moguće, pokušava se smeštaj u hraniteljsku porodicu jer je porodični model najzdraviji za odrastanje dece, ali se u nekim slučajevima pristupa i smeštaju u prihvatilišta.

Ona je navela i da najčešće komšije čuju vrištanje i plakanje dece ili primete da su deca fizički zanemarena.

- Primete da ih kruto i rigidno pozdravljaju, neku izmenjenost, nespontanost u ponašanju dece. To je nešto što može biti pokazatelj, ali naravno da to ne mora automatski da znači da se radi o zlostavljanju, jer često neka deca iz zdravstvenih razloga plaču ili su uznemirena - rekla je Igićeva.

Slavica je uhapšena nakon što je njena majka Lidija u sredu predveče na društvenim mrežama objavila snimak na kojem se vidi kako majka udara devojčicu po glavi držeći je za ruke da ne bi mogla da se brani. Odmah je reagovao Centar za socijalni rad, koji je decu, dečaka i devojčicu, sklonio iz porodice. Međutim, policija tada nije zatekla Slavicu u kući, pa je raspisana potraga za njom.

Nešto kasnije, nakon što je njena majka Lidija u medijima iznela sijaset optužbi na račun ćerke, navodeći između ostalog da je Slavica psihički bolesnik i promiskuitetna osoba, Slavica se pojavila pred kućom. Novinarima je rekla da je noć provela na groblju i branila se da je morala da bije ćerku jer se bojala za sinovljev život!

- Majka me je pozvala i rekla: „Sad da tučeš ćerku ili ću ti ubiti sina.“ Ona je to sve snimila i objavila. To je uradila kako bi se osvetila što sam njenog muža Zorana (50) ranije prijavila policiji za nasilje - tvrdila je Slavica pre nego što je uhapšena.

Tužilaštvo češlja policiju u Vršcu zbog smrti male Petre

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je od Policijske stanice Vršac zatražilo izveštaj o svim intervencijama koje je imalo u odnosu na Marka i Suzanu Budimirović, kao i njegovog oca i majku.

Marko Budimirović je 4. oktobra svoju dvogodišnju ćerku Petru udavio, nakon čega je izvršio samoubistvo, i to samo nekoliko dana nakon što je uslovno osuđen zbog nasilja nad suprugom Suzanom, u odnosu na koju je imao izrečenu zabranu prilaska.

Tužilaštvo je, takođe, tražilo i podatke o svim merama koje je Policijska stanica Vršac preduzela u predmetu porodičnog nasilja koje je Budimirović vršio nad suprugom i detetom.

Zatraženo je i izjašnjenje policije u Vršcu o naredbi za izricanje hitne mere od 30. aprila 2022, gde je kao žrtva nasilja označena samo Suzana, ali ne i njihova maloletna ćerka.

Po prijemu svih neophodnih izveštaja i dokumentacije, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupaju u ovom slučaju.

Njene tvrdnje potvrdio je i suprug Prvoslav Pajić (66) optužujući taštu da je sve to ona zamesila da bi im se osvetila. Pajić je dodao da u trenutku kada je Slavica tukla ćerku on nije bio kod kuće i da će se po završenom postupku njemu deca dodeliti kao staratelju.

Šta se tačno dogodilo i da li je Slavica, kao što tvrdi, pod prisilom tukla ćerku, pokazaće istraga koja je u toku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading