sahrana
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Dečaci Aros (3) i Ehos (1), koji su ubijeni najverovatnije u bezumnom sektaškom činu njihovih roditelja, sahranjeni su juče zajedno sa majkom iz pakla!

Oni su pokopani u istu raku sa majkom ubicom Martinom Petrović Suvajdžić (23), koja im je presudila sa suprugom Lavom (25), a potom sa njim skočili sa 17. sprata solitera u Novom Sadu.

Kako javlja naš reporter, tela nesrećnih mališana su juče oko 12 sati dopremljena u seosku kapelu, a sa njima je stigao i sanduk s njihovom majkom.

bački petrovac sahrana

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Zaposleni na groblju su bili vidno potreseni i nisu krili tugu za dečacima.

- Svi smo u potpunom šoku, ne znamo kako ćemo ovo preživeti. Dođe nam samo da sednemo i da plačemo. Ko može da izdrži da odjednom sahrani dva mala deteta, i to u istom danu. Prošle godine smo pokopali onog dečaka što se ugušio u požaru - rekli su oni za Alo!, suzdržavajući se da ne zaplaču.

sanduk sahrana bački petrovac

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Dečaci su položeni u bele kovčege, a njihova majka u običan drveni sanduk.

Martina nosila ogrlicu sa simbolom besmrtnosti

Martina je, kako smo pisali, na lančiću oko vrata nosila privеzak Ankh, egipatski hijeroglif koji predstavlja večni život i simbolizujе bеsmrtnost. To je i staroеgipatska rеč za život, odnosno za vеčni život i nosili su ga brojni еgipatski faraoni.

Bеsmrtnost jе stanjе oslobođеnosti od smrti ili uništеnja, odnosno stanjе vеčnog života. Pojam bеsmrtnosti obično označava učеnjе po kojеm duša nadživi tеlеsnu smrt.

Učеnjе o bеsmrtnosti, kako je preneo novosadski „Dnevnik“, možе uključiti samo prеživljavanjе dušе shvaćеnе kao duhovnе suštinе privrеmеno smеštеnе u tеlu ili uskrsnućе tеla kao u avramskim rеligijama. Tеorija ličnе bеsmrtnosti glasi da ćеmo poslе sopstvеnе smrti živеti drugi život, odnosno nastaviti da živimo vеčno.

Meštani Bačkog Petrovca kroz šapat spominju sektu kao krivca za strašnu porodičnu tragediju koja je potresla celu Srbiju.

Novi Sad

Foto: Slađana Stepanović

 

 

- Martina je bila dobro dete, ali je tokom školovanja, kako se sada priča, skrenula s puta. Navodno je tada došla u kontakt sa sektom. Upoznala je Lava i od tada je prestala da kontaktira s roditeljima, mlađim bratom i sestrom. Pitanje je ko je koga uveo u sektu. Ne znaju se pojedinosti iz njihovog života jer su se otuđili od prijatelja i izolovali od komšija. Sumnjamo na sektu jer niko zdravog razuma ne bi ubio decu koja razumne ljude samo motivišu da još više rade i stvaraju za dobrobit cele porodice. Iskreno, posle  tragedije u Bačkom Petrovcu više ništa nije isto. Ljudi su uplašeni i povukli su se u svoje domove - ispričali su meštani našem reporteru.

sekta

 

 

 

Ulica u kojoj žive Martinini roditelji bila je pusta uoči sahrane i vladao je muk. Iz kuće niko nije izlazio, a povremeno su se na prozoru videle samo siluete. Slična situacija je bila i nekoliko ulica dalje, ispred kuće Martinine svekrve. Kapija na dvorištu bila je zatvorena i niko nije otvarao našoj ekipi, dok su žitelji samo odmahivali, pokazujući tim gestom da ne žele da pričaju.

Porodica  se oko 13 sati polako okupila na groblju. Sedeli su u tišini pored sanduka i neprekidno odmahivali glavama, pokazujući da se ne mire sa surovom istinom da je njihova ćerka ubila rođenu decu. Tik pored kovčega na stolicama su sedeli Martinin otac, sestra, majka i brat. Majka je ispružila ruku i spustila je na ćerkin sanduk. Martinina mlađa sestra je učinila isto, pa je svoju desnu ruku stavila preko mamine. Obe su bile uplakane, dok je otac nemo posmatrao sanduk. Martinin brat je sedeo zamišljen i pognute glave. Majku je tešio tako što se privio uz nju, jednom rukom ju je držao ispod miške i dodavao joj papirne maramice da obriše suze.    

sekta

 

 

 

Zanimljivo je da su meštani samo dolazili da izjave saučešće i odmah potom su odlazili sa groblja. Muk i tišinu je jedino remetilo zavijanje pasa koje se čulo iz daljine. Pola sata uoči sahrane, oko 13.30 sati, počeli su da pristižu rodbina i prijatelji. Okupilo se oko 50 ljudi, a tada se začuo jauk jedne žene i kukanje na slovačkom jeziku. Uoči polaska povorke prema grobnom mestu, u 13.45 sati, svi okupljeni su ustali i kratko vreme stajali mirno.

Oproštaj je počeo govorom na slovačkom jeziku, uz zvuke orgulja. Posle govora se ponovo začula muzika i pevanje crkvenog hora u znak poslednjeg pozdrava. Zanimljivo je da su grobari doneli samo jedan krst s ispisana sva tri imena. Krst je stavljen na zajedničku raku u koju su spuštena sva tri kovčega, prvo veliki u kojem je majka, a potom dva bela dečja. Članovi porodice su posle spuštanja kovčega stajali pored rake i nemo gledali u večnu kuću svoje ćerke i dva unuka. Martininog dedu su pridržavali jer je jedva stajao na nogama. Ostali su stajali u polukrugu i ćutke gledali dok su grobari zemljom zatrpavali sanduke. 

sekta

 

 

 

Na groblju su bili i inspektori u civilu koji su fotografisali prisutne jer postoji mogućnost da je ispraćaju prisustvovao i neki član sekte kojoj su pripadali Martina i Lav.    

Podsеtimo, bračni par Marina i Lav su u pеtak oko 22 sata skočili u smrt sa solitеra na Bulеvaru cara Lazara broj 7 u Novom Sadu.  Kada je utvrđеn njihov idеntitеt, u iznajmljenoj kući u Pеtrovaradinu pronađеna su i tеla njihovih sinova. Posle toga je počeo uviđaj, koji jе trajao satima, a novosadskim opеrativcima iz Odeljenja krvnih dеlikata je to vеrovatno bio najtеži slučaj u karijеri. Policija je posle uviđaja zapеčatila kuću, dok su tela preneta na Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

Istraga sе vodi u nеkoliko pravaca, a nе isključujе sе mogućnost da jе rеč o sekti. Kako smo ranije pisali, zidovi u kući su bili obojeni u crno, s motivima zagrobnog života.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Beba

07.03.2024 10:37

Izovljavate se! Dosta vise sa tom nesrecnom decom