Policija
Foto: Alo/Foto: Valjevska posla

Dvojica muškaraca povređena su u bizarnoj saobraćajnoj nesreći na Novom Beogradu, kada se automobil zakucao u zaprežno vozilo koje je vukao konj! Životinju je uplašio grom, zbog čega je naglo skrenuo s puta, a zatim je nastala prava drama!

Kako saznajemo, nesreća se dogodila u četvrtak oko 20.40 sati, na uglu ulica Jurija Gagarina i Agostina Neta na Novom Beogradu! U sudaru su povređeni vozač automobila (25), kao i vozač zaprežnog vozila. Vozač automobila je prevezen u Urgentni centar, dok je drugi muškarac zbrinut na licu mesta. Od siline udarca zaprežna kola su se potpuno raspala, a konj je nepovređen.

konj

Ilustracija INSTAGRAM/moj_beo_grad

 

Kako saznajemo, mladić je zadobio povrede glave i leđa, te je nakon pružene pomoći pušten na kućno lečenje. 

Zaprežna kola nisu za gradske ulice

Zaprežnim vozilima zabranjeno je kretanje gradskim saobraćajnicama, osim ako je ulica uz poljoprivredno dobro. Uprkos tome, zaprežnih vozila ima u gotovo svim delovima grada. Kako objašnjavaju saobraćajni stručnjaci, izričita zabrana odnosi se na zabranu kretanja zaprežnih vozila na magistralnim putevima i auto-putevima.

Svedoci su naveli da je vozač zaprege iz nepoznatog razloga prelazio iz trake u traku, kada je na njih naleteo automobil. 

- Čula se škripa kočnica, jak prasak, a onda njištanje konja, a sve vreme je jako grmelo. U prvom trenutku smo pomislili da je grom udario u njih, a potom smo videli srču i zakucan automobil u zapregu, te smo shvatili da je u pitanju udes. Odmah smo im pritekli u pomoć i prve reakcije povređenih je bila da ne znaju šta ih je snašlo. Konj je bio jako uznemiren i stalno je njištao, a njegov vlasnik je, iako se žalio na bolove, sve činio da smiri životinju. Najverovatnije se konj uplašio grmljavine, pa je u panici menjao pravac kretanja po ulici, a gazda nije uspeo da ga umiri. Tada je došlo do haosa - rekli su prolaznici za Alo!

Pre pet godina dogodila se slična nesreća na Novom Beogradu. Tada su takođe u sudaru učestvovali zaprežno vozilo i automobil. Nezgoda se dogodila 18. septembra 2019, oko 17.30 sati, na uglu Gandijeve i Japanske ulice. Tada je od siline udarca konj neko vreme ležao na asfaltu. Konju su u pomoć pritekli vlasnik i prolaznici koji su uspeli da mu skinu amove, te je on ustao i prošao bez ozbiljnijih povreda. Takođe, i 18.maja 2016. i to na Mostu na Adi dogodila se nesreća kada su se sudarili automobil i zaprega. Nezgoda se dogodila kada je putnički auto „opel astra” naleteo na zapregu, odbio se od nje i udaro u vozilo u susednoj traci. Tom prilikom povređene su tri osobe, devojka i dvojica muškarca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading