Ringišpil
Foto: Alo/Foto: Alo/Printskrin

Srećna zbog ćerkinog oporavka i što je konačno kod kuće, Jelena se priseća svega što se dešavalo.

- Prvih pet dana su bili katastrofalni. To je bila prava noćna mora. Nismo znali kada je dan, a kada noć. Fala Bogu, Anja je stala na svoje noge, još uvek ne hoda dugo ali može da napravi par koraka. I progovorila je, mada priča još uvek polako - priča Jelena sada sa olakšanjem.

Ona kaže da nikada nisu gubili nadu i da se do detalja seća kada se Anja rasvestila.

- Konzilijum je odlučio da moggu da ulazim kod nje još dok je bila u veštačkoj komi, kako bismo izazvali reakciju. Tada, kada se budila, imala sam masku. Pogledala me je i rekla: ”Ti ličiš na moju mamu…“ Ja sam skinula masku, jer sam znala da je mislila da sam medicinska sestra. Posle je i Stefana pogledala i nasmešila se - prepičava Jelena.

Ona dodaje da se nada da će se njena devojčica u potpunosti vratiti pređašnjem životu.

- Ne znate koji pakao smo prošli ovih 56 dana. Nikom ne bih poželela, ali sada je sve dobro. Trajaće oporavak, ali vratiće se sve na staro - ističe Jelena.

Inače, Anja je posle pada ringišpila u Kuršumliji gde je zadobila teške povrede vozilom kuršumlijske Hitne pomoći u pratnji lekara odmah posle nezgode i dijagnostike u prokuplјačkoj bolnici prosleđena u niški kliničko bolnički centar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, 8. maja.

Nјoj je na niškoj klinici verifikovan prelom masilarnog sinusa, otok i kontuzija mozga. Devojčica je stavlјena u budnu komu, a deseti dan od povrede prvi znak reagovanja bilo je otvaranje desnog oka, zatim je odvojena od respiratora i počela je polako i da pomera noge.

Mesec dana od povrede prvi put je reagovala na prisustvo majke, a posebno osmehom na prisustvo brata i prepoznavanjem. Nedavno je u bolnici proslavila i trinaesti rođendan, a sada je došao dan da ide kući.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading