Miloš Žujović
Foto: Alo/Foto: Josida Masanori

Majka presekla! Vehabija Miloš Žujović (25), koji je preuzeo ime Salahudin i koji je nedavno izvršio teroristički napad ispred izraelske ambasade u Beogradu, sahranjen je u petak na lokalnom groblju u selu Mala Vrbica, a pokopu su prisustvovali samo njegovi otac i majka, uz veliki broj pripadnika policije i bezbednosnih službenika. Žujovićev otac danima nije preuzimao telo svog sina, a onda je majka Biljana navodno odlučila da ipak sahrane svog jedinca u selu na groblju!
Teroristički napad dogodio se 29. juna u Beogradu, kada je Miloš Žujović samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) ispred izraelske ambasade. Iako ranjen, sa strelom u vratu, Jevremović je uspeo da spreči pomahnitalog vehabiju da napravi veće krvoproliće i u samoodbrani ga je usmrtio.

Krst

Alo/Masonari Jošida

 

Žujović je kod sebe imao nož, a dve nedelje posle napada pripadnik vehabijskog pokreta sahranjen je na lokalnom groblju u Maloj Vrbici kraj Mladenovca, odakle je mladić rodom i gde je živeo pre nego što je prešao u Islam.

Žujović je sahranjen na pravoslavnom groblju, uz pravoslavne običaje samo uz prisustvo oca Zorana i majke Biljane.
- Dve nedelje nakon terorističkog napada Žujović je sahranjen. Međutim, članovi njegove porodice danima su bili u problemu gde da pokopaju svog sina. Nakon što je završena obdukcija, iz policije su pozvali njegovog oca Zorana da preuzme telo, međutim, to se danima nije dešavalo. Otac je odbijao da ide po telo, jer nije znao šta da radi, niti gde da ga sahrani. Čekao je danima i odlagao odlazak do mrtvačnice, a zatim je njegova supruga Biljana presekla. Zamolila je Zorana da ide ipak po telo i da ga sahrane na njihovom lokalnom groblju makar to učinili sami. Želja joj je bila ipak da počiva tu gde je i rođen, uprkos brojnim rezicima - navodi izvor blizak istrazi.
Podsetimo, Žujović je sahranjen po hrišćanskim običajima i stavljen mu je krst na grob sa starim imenom i prezimenom. Pored groba ostavljena je rakija, flaša s vodom, dve kese sa šljivama i snop velikih crkvenih sveća i flaša vina koje je služilo za prelivanje groba, u skladu sa pravoslavnim običajem. Na krstu je uvezan i beli šal.
Roditelji u crnini mirno su stajali kroj groba i oprostili se od sina, bez sveštenika, a oko groblja je bilo veliko prisustvo policijskih službenika. Otac je viđen kako nosi lopate ka vozilu, u kojem su bili pojedini lokalni grobari koji su mu ipak pomagali da pokopa sina. Istim automobilom su Zoran i Biljana odvezeni sa groblja.
Krst

Alo

 

Meštani su inače danima bili ogorčeni zbog plana roditelja da on bude sahranjen na njihovom groblju. Mnogi su se bunili da im osumnjičeni za terorizam počiva pokraj bližnjih.
- Meštani ne žele da on bude sahranjen na mesnom, našem groblju. Najavljuju proteste, ne znam kako će se sve završiti. Počeo sam da kopam grobnicu. Šta ću. Ja ću ga sahraniti. Nema ko drugi - pričao je ranije uplakani otac Zoran za medije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading