Faton Hajrizi
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Youtube

Prvo se verovalo da je Artan Hajrizi ubio policajca Nikolu Krsmanovića sinoć u Loznici, i ranio V. I. Međutim, ispostavilo se da je ubica njegov rođeni brat Faton Hajrizi,  koji je pobegao iz zatvora u Smrekovici 6. jula, na Kosovu i Metohiji.

Artan Hajrizi je na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa zastavama zločinačke takozvane OVK ("UČK") i likom Hašima Tačija, kao i fotografiju pored velikog postera sa likom ozloglašenog teroriste Adema Jašarija.

Ko je Faton Hajrizij?

Zatvorenik Faton Hajrizi, osuđen za ubistvo ruskog vojnika Kfora kod Drenice pre dve decenije, pobegao je iz kazneno-popravnog centra Smrekovnica, gde je služio kaznu.

Hajzari je tokom 22 godine služenja kazne bežao već osam puta, a uspeo je da pobegne i iz američke baze Bondstil.

Osuđen je i za oružanu pljačku u Glogovcu prilikom koje je povređeno četiri pripadnika tzv. kosovske policije.

Kazneno-popravna služba tzv. Kosova saopštava javnosti da je osuđenik Hajzari napustio Kazneno-popravni centar Smrekovnica, koja je inače otvorenog tipa.

"On je i korisnik vikenda. Poslednji put je vikend koristio od 1. do 3. ovog meseca. Za njegov odlazak iz ustanove pripremljena je prepiska i obaveštena policija. U vezi sa slučajem, do okončanja uviđaja suspendovan je službenik posmatračke sobe F.R", navodi se u saopštenju.

Ranije je Hajrizi je priznao kako je uspeo da pobegne iz američkog vojnog kampa Bondstil.

Hajrizi je sa 15 godina, dok je išao u školu, razgovarao sa ruskim vojnikom, uzeo mu pištolj i ubio ga.

On je rekao da je ubistvo počinio nakon što je video da je ruski vojnik vređao neke Albance.

Ubistvo srpskog policajca u Loznici

Policajac Nikola Krsmanović ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u Loznici, dok je njegov kolega V. I. (54) teško povređen i nalazi se u bolnici.

Ubijeni policajac Nikola Krsmanović (34), pripadnik Granične policije, biće sahranjen u subotu na seoskom groblju u Jarebicama, njegovom rodnom selu kod Loznice.

U Loznici će sutra, u subotu biti dan žalosti zbog smrti policajca, a u nedelju je komemoracija u Vukovom domu kulture.

Nikola Krsmanović bio je policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u radi od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. bio je pripadnik beogradskog Odreda Žandarmerije.

Njegov teško povređeni kolega V. I. (54) nalazi se u bolnici, ali je van životne opasnosti.

(Alo, Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading