Faton Hajrizi
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Youtube

Srpska policija je uspela da locira Fatona Hajrizija (33), poznatog kriminalca i begunca sa Kosova i Metohije, koji je izveo teroristički napad u Loznici.

Prema pisanju beogradskih medija, Faton je i ovog puta otvorio vatru na policiju.

- Pripadnici policije likvidirali su u okolini Loznice ubicu policajca - izjavio je ministar Dačić.

Kako smo ranije pisali, Faton Hajrizi je problematični Albanac sa KiM, koji pored toga što ptopagira OVK ideologiju i mržnju prema svemu srpskom, napadao je čak i pripadnike lokalne policije u pokrajini. Ipak po jednom stravičnom zločinu je naupamćeniji.

Faton Hajrizi ubio je ruskog vojnika na KiM 2000. godine i zbog toga je osuđen na 22 godine zatvora. On je osuđivan i zbog oružane pljačke u Glogovcu tokom koje su povređena četvorica lokalnih policajaca.

Ovaj monstrum je ruskog vojnika ubio u centru Srbice tako što mu je, najpre, oteo automatsku pušku iz koje je zatim u njega ispalio više hitaca. 

Faton Hajrizi je devet puta uspevao da pobegne iz zatvora, bežao je čak i iz američke baze Bondstil. Poslednji put iz zatvora je pobegao 6. jula ove godine kada je išetao iz poluotvorenog kazneno-popravnog centra Smrekovnica.

Faton Hajrizi

Printscreen/Društvene mreže

 

Nakon što je pobegao, poslednji put odgovorio je putem videa koji je objavio na Tiktoku ministru unutrašnjih poslova tzv. Kosova, Dželjalju Svečlji, na poruku da je njegovo hapšenje „pitanje sati ili dana“.  Nazvao ga je „ministrom beskorisnih poslova“ i poručio mu da ga nikada neće uhvatiti.

 - Ne možeš me uhvatiti. Nikada me nećeš moći uhvatiti, ministre beskorisnih poslova - kaže Hajrizi u tom videu.

Inače, Faton, a i njegov brat Artan poznati su po veličanju zločinačke OVK, Hašima Tačija, a jedan od njih je čak postavljao fotografiju Hitlera sa logom OVK.

Različit fašistički i ekstremistički sadržaj u prethodnom periodu delili su na društvenim mrežama. 

Podsetimo, muška osoba koja je kod sebe imala dokumenta na ime Artana Hajrizija, prilikom rutinske kontrole taksi vozila u kojem se nalazio, otvorio je vatru na srpsku policiju. Sumnja se da je reč upravo u Artanovom bratu Fatonu i da je upravo on počinio stravičan teroristički akt u Srbiji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Dragan

19.07.2024 14:25

Prava mera za okoreli ubicu.Cestitam organima bezbednosti na uspešnoj akciji.