požarevac
Foto: Alo/Alo/Printscreen/Privatna arhiva

Dečak je nastradao pod još nerazjašnjenim okolnostima, a porodici je kratko saopšteno da se udavio plastičnim čepom. Otac tvrdi da im niko od nadležnih još nije rekao s kim je dečak bio kobnog dana, da li ga je neko pazio i kako je neopaženo uzeo čep kojim se ugušio. Policija im je, kako kaže, 10. aprila ove godine došla i saopštila da im je dete preminulo.

požarevac

Ilustracija, Foto Aleksandar Nalbantjan 

- Za nas je to bio šok. Mene su pokupili i odveli na sahranu, dok su mojoj ženi rekli „da im je saopšteno da ona ne može da prisustvuje“. Do groblja su me vozili u marici, a od stresa nisam znao gde sam niti gde mi je sin sahranjen! Posle svega niko od nadležnih neće da mi kaže gde mu je grob - kaže za Alo! ožalošćeni otac.

- Teško mi je palo kada su mi oduzeli petoro dece, a Aleksina smrt me je dokrajčila. Trenutno živimo u napuštenoj kući u naselju Busije u Požarevcu. Snalazim se kako znam da zaradim za hranu, radim za nadnicu samo da bih deci obezbedio parče ‘leba… Teško mi je što su sva deca razdvojena i što ne znam ni gde su smeštena - kaže Ristić, jedva suzdržavajući suze. 

- Nama nisu ponudili novčanu pomoć kako bismo deci obezbedili bolje uslove, a sve ukazuje na to da smo jedno dete izgubili tuđom nebrigom… Nagađam, ali mi nije jasno kako je dete uzelo čep i stavilo ga u usta, a da to niko ne vidi?! - ogorčeno pita otac.

 - Socijalno krije lokacije hraniteljskih porodica tako da sam tek nekoliko dana posle sahrane saznao da je Aleksa bio smešten na teritoriji Petrovca na Mlavi ili Velikog Gradišta – priča neutešni  otac.

Vuletova tetka Javorka u izjavi za Alo! kaže da nije mogla da uteši svog sestrića posle tragedije.

- Plakao je danima, srce mi se cepalo dok je oplakivao sina… Nije blizu mene, ali svrati ponekad da me vidi i da se izjada… Aleksa je bio kao sa slike, žalosno je da takva lepota strada. Vule je hteo da se baci pod voz u Požarevcu i sebi prekrati muke. Jedan čovek i žena koji su se zatekli pored njega su ga jedva zadržali tako što su ga zgrabili za ruke, očevici su mi rekli... Imam 77 godina i pomažem im koliko mogu - kaže Javorka, i dodaje da se među petoro oduzete dece nalaze dve devojčice od kojih će jedna da krene u prvi razred, dok će druga u predškolsko.    

Naša redakcija je od nadležnih službi pokušala da dobije više informacija o ovom događaju, ali su nam rekli da im se zvanično obratimo mejlom kako bi nam odgovorili.  

Majka sumnja u zvaničnu verziju o smrti dvogodišnjeg sina

Otac navodi da su oduzeta deca smeštena u različitim hraniteljskim porodicama širom Braničevskog okruga.

- Moja nevenčana žena je posle iznenadne vesti o smrti bila van sebe. Greškom je razumela da je preminuo naš petogodišnji sin, a kasnije se ispostavilo da je reč o našem dvogodišnjem miljeniku. Ona sumnja u obrazloženje nadležnih službi zbog čega pokušavamo da saznamo sve detalje – kaže Vule Ristić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading