nikola krsmanović
Foto: Printscreen/Facebook

Kobne večeri oko 00.55 sati Krsmanović je sa kolegom Vjekoslavom Ilićem (50) bio u redovnoj kontroli graničnog punkta u Lipničkom Šoru.

Međutim, kada su zaustavili taksi tutinskih registracija Albanac Faton Hajrizi (39), koji se u njemu vozio, otvorio je paljbu na granične policajce i ispalio oko devet metaka.

Vjekoslav je ranjen otrčao po pomoć u kuću preko puta, a mladi Nikola je ostao da leži na zemlji, pa mu je svirepi zločinac prišao i "overio" ga, ne ostavivši mu na taj način ni najmanju šansu da preživi. 

Nakon napada usledila je intenzivna potraga za Hajrizijem, koji je pronađen 36 sati kasnije. On je pružao otpor prilikom hapšenja i likvidiran je 12 kilometara od mesta zločina, kod Banje Koviljače.

Kako se kasnije saznalo, Faton je okoreli kriminalac i bivši pripadnik OVK koji je počinio oko šest ubistava.

Loznica

Masanori Jošida

 

Krsmanović je bio policijski sužbenik SGP Trbušnica, u MUP je bio od 2009. godine. Od 2012. do 2023. godine bio je pripadnik beogradskog odreda Žandarmerije.

Neoženjen, bez dece, iza njega su ostali otac, majka i sestra sa porodicom.

Cela Srbija od tada plače za nedužno stradalim momkom, koji je najverovatnije svojim životom sprečio da zločinac ubije druge ljude jer je bio u bekstvu iz zatvora.

Nikolin najbolji prijatelj izjavio je prošle nedelje za naš portal da je Nikola stradao jer nikad nije bio neko ko bi zaspao u noćnoj patroli.

Stotine i stotine ljudi okupile su se 20. jula u selu Jarebice da heroja Nikolu isprate na večni počinak.

Hajrizijeva kriminalna karijera započela je u tinejdžerskim godinama kada je počinio svoje prvo ubistvo - likvidaciju ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova, pripadnika elitnih Vazdušno-desantnih snaga. Nakon što je pušten iz zatvora, Hajrizi je nastavio sa kriminalnim aktivnostima, često bežeći iz zatvora i izbegavajući pravdu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading