policija
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

I. A. (40), sa Čukarice osumnjičen da je pastorku (5) pekao ruke i noge na ringli, potom, mučio i svog sina (8), otkriven je kada je došao njegov zajednički prijatelj i majke mališana da im namesti kablovsku televiziju.

"U kući je tada živeo I. A. sa svojim osmogodišnjim sinom. Majka dečaka nikome se nije žalila sve dok nije došao njihov zajednički prijatelj da im pomogne oko kuće. On je prvo primetio iz razgovora koji je očuh vodio sa dečakom da postoji neki problem, a posle nekog vremena popeo se uz stepenice da završi to što je imao i zatekao je očuha kako mališana kupa ledenom vodom. Tada je zapazio ogromne modrice, čvoruge, a potom i velike opekotine na telu dečaka", rečeno je iz istrage ovog stravičnog slučaja.

On je, navodno, pitao majku dečaka zašto nije otišla, na šta mu je ona odgovorila: "Obećala sam da ću biti uz njega u svemu".

- On ju je tada nekako ubedio da ode kod svog oca. Pomogao joj je da se spakuje i poslao na autobus. Kada je stigla kod svog oca došla je i njena tetka i tada su i oni primetili strašne povrede na dečaku. Pozvali su i policiju, kada su i dečak i majka dečaka ispričali da je sve to radio I.A.

Majka dečaka (5) sa I. A. je živela godinu dana. Za to vreme, zlostavljan je i sin nasilnika (8) koji je ispričao kakav horor je preživeo.

Dečak je, prema rečima sagovornika, izgradio mehanizme kako da se zaštiti od oca nasilnika. On je ispričao da ne sme da plače, jer plač nervira njegovog tatu i da samo ako ne bude plakao neće dobiti batine. Kaže da je dečak (5) nervirao njegovog tatu jer je stalno plakao.

Tada bi, zbog plača, usledilo još brutalnije zlostavljanje.

- On je pastorka tukao brutalno i nakon batina je znao da ga drži u ćošku po 20 sati. Mališan je imao jezive povrede, on je njemu čak gurao tuš u usta da ga ućutka.

Sve to je gledao sin od I. A. kojeg je otac terao da pali ringlu.

Dečak (5) je u teškom stanju

Istraga je utvrdila jezive detalje zlostavljanja nemoćnog dečaka.

- Mališan je imao jezive povrede po glavi i telu. Frakture rebara, otiske cipela po telu. Opekotine po dlanovima i stopalima. Doktori kada su ga videli rekli su da je jedan dan došao kasnije on bi preminuo. Dečak je bio u toliko lošem stanju da su svi bili zabrinuti da li će preživeti. On se i dalje nalazi u bolnici.

Brigu o sinu (8) uhapšenog preuzeo je Centar za socijalni rad.

Majka dečaka puštena je iz pritvora u kojem je bila zbog sumnje da nije ništa preduzimala da zaštiti sina od pomahnitalog partnera. I ona je, kao i on, odlučila da ćuti pred tužiocem.

- Njoj su istekli zakonski razlozi zbog kojih je bila u pritvoru. Pritvor joj je određen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, a kako su oni saslušani razlozi za pritvor su joj istekli.

Osumnjičeni A. I. je nakon hapšenja bio smešten u psihijatrijsku ustanovu "Dr Laza Lazarević". Tamo je psihijatrijski veštačen, nakon čega je sproveden u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde je saslušan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading