ratkovo
Foto: Printscreen/Alo/Printscreen/Privatna arhiva

- Pozivamo sve bajkere koji su u mogućnosti da dođu u Ratkovo, kod Lukinog murala u centru sela, kako bi provozali „Samo jedan krug“ za našeg brata Luku Jovovića čiji je život prerano ugašen. Povezivala vas je ista stvar, lepa zver na dva točka. Posle vožnje svi ćemo otići na „Lukin salaš broj 3“ na zajednički ručak – napisala je Lukina starija sestra Dijana na Fejsbuk profilu „Fondacija Luka Jovović“.    

Luka je nastradao 30. aprila 2022. godine, oko 21.30 sati, na izlazu iz sela Ratkovo prema Novom Sadu kada je Nataša Anđelković (24) iz istog sela, prilikom skretanja u svoje dvorište, „golfom“ naletela na njegovu „hondu“. Dečak je prilikom pada zadobio teške povrede i posle devet dana provedenih u komi preminuo. Nepune dve i po godine od saobraćajne nesreće suđenje je ušlo u završnicu, ali još nisu rasvetljeni ključni detalji kobne nesreće na koje je ukazala Lukina porodica na osnovu prikupljenih dokaza - da li je optužena Nataša Anđelković jela pljeskavicu i telefonirala dok je bila za volanom umesto da gleda gde vozi i ko joj dolazi u susret.

ratkovo

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

Luka i Neca u smrt otišli jedan za drugim

Nemanja Mirković je, prema rečima Dijane Jovović, nastradao na ulazu u Ratkovo, na svom motoru „kavasaki“, dva meseca posle Luke.

- Luka i Nemanja su bili nerazdvojni, a njihovi motori i dan-danas zajedno stoje u policiji. Nemanja je prilikom udesa bio sa ujakom, ali nije poznato da li je vozio ili je bio suvozač. Zakucao se u saobraćajni znak, dok je njegov ujak završio u kanalu, 30 metara dalje. Bajkeri tvrde da Neca ne bi tako nastradao da je bio za volanom. Polomio je obe ruke, a kost mu je isekla arteriju i iskrvario je na mestu nesreće. Da ga je neko našao ranije, uspeo bi da preživi. On je bio neko ko je vladao motorom. To nije neiskustvo, to je pusta sudbina - kaže Dijana.

Lukina sestra Dijana kaže za Alo! da nisu bili spremni za kraj i da će brat zauvek živeti u njenim sećanjima.

- Došli smo na ideju da se bar jednom godišnje okupimo zbog njega, da ne bi sve otišlo u zaborav, da se prisetimo i evociramo uspomene. Skup smo nazvali „Samo jedan krug“ jer je Luka neposredno pre nesreće rekao: „Idem da se provozam samo jedan krug i vraćam se kući“. Prošle godine je održan prvi skup bajkera i dogovoreno je da ga organizujemo svakog 18. avgusta. Ove godine ćemo, kao i prethodne, ići poslednjom rutom kojom je Luka prošao, sporednim ulicama kojima se priključio na glavni deo puta gde je i stradao - kaže Dijana, koja neizmerno pati za bratom.

ratkovo

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 - Prošle godine je na skupu bilo oko 90 motora. Došli su motociklisti iz svih mesta Srbije, koji nikada nisu upoznali Luku, već su samo čuli za njega preko društvenih mreža ili tekstova u medijima. Bajkeri su sami po sebi specifični, drže se zajedno kad su tako neke stvari u pitanju i uvek se odazovu na ovakva i slična okupljanja. Posle tog kruga ćemo otići na „Lukin salaš“ na zajednički ručak kako bi se koliko-toliko malo družili. Odlučili smo da se okupljamo na našem salašu jer smo mnogo vremena svi provodili tamo. Na tom salašu je svako od nas ostavio deo sebe... - kroz plač priča Lukina sestra i navodi da je ovaj skup samo mali pokazatelj da će sećanje na njega živeti zauvek.

- Imamo u planu, u skorije vreme, da prikupimo sve što je potrebno za osnivanje moto-kluba koji će nositi ime našeg Luke i njegovog najboljeg druga i motocikliste Nemanje Nece Mirkovića (24), koji je poginuo dok je vozio motor. To je zajednička ideja Necinog tate i naše porodice da sačuvamo uspomenu na njih pošto su otišli jedan za drugim. Mi na sve moguće načine pokušavamo da Luka ostane upamćen po nečemu. Kako vreme prolazi, ljudi se okreću nekim drugim stvarima i brzo zaboravljaju, a mene je strah baš tog zaborava… - kaže u dirljivoj ispovesti Lukina sestra Dijana, koja se bori da se na sudu utvrdi istina, a optužena pravično kazni.   

Snežana Stojanović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading